• Roelofsgroep.nl

'Wageningse student meest tevreden over opleiding'

WAGENINGEN WUR-studenten zijn, in vergelijking met studenten van andere grote universiteiten in Nederland, het meest tevreden over hun opleiding. Dat blijkt uit de Nationale Studenten Enquête, uitgevoerd door Studiekeuze123.

De gemiddelde beoordeling van Wageningse studenten ligt boven het landelijke gemiddelde. Wageningse studenten geven gemiddeld een 4.26 aan hun studie, tegenover een landelijk gemiddelde van 4.05. De enige universiteit die beter scoort, is de Theologische Universiteit Apeldoorn (4.63), een kleinschalige instelling met zo'n 150 studenten.

SFEER De sfeer op de opleiding wordt door studenten in Wageningen beoordeeld met een 4.39, waar het landelijke gemiddelde op 4.14 ligt. De de vraag of studenten hun opleiding zouden aanraden aan anderen, werd door Wageningse studenten beantwoord met een 4.40 gemiddeld. Landelijk werd gemiddeld een 4.16 gegeven. 

ENQUÊTE In de Nationale Studenten Enquête (NSE) geven studenten hun mening over hun opleiding, universiteit, docenten, faciliteiten en meer. Dat doen ze op een schaal van 1 tot en met 5, waarbij een 1 'zeer ontevreden' betekent en een 5 'zeer tevreden'.