• Stichting het Wagenings LEEFfestival
  • Stichting het Wagenings LEEFfestival

Wagenings LEEFfestival zoekt klusruimte

WAGENINGEN Stichting het Wagenings LEEFfestival heeft inmiddels 35 keer het jaarlijks terugkerende straattheater festival georganiseerd. Het LEEFfestival is nu op zoek naar opslag voor een deel van de decorstukken en rekwisieten en zoekt tevens een klusruimte. Wageningen Universiteit heeft tijdelijke opslag geboden voor een deel van de materialen die al jaren lang het festival mogelijk maken en andere evenementen in en rondom Wageningen faciliteren. „We zijn er echter nog niet."

LEEF vrijwilliger Vital Robat legt uit: „We zitten sinds april 2010 in deze loods aan de Lawickse Allee in Wageningen, in een soort anti-kraak constructie, samen met allerlei andere culturele groeperingen. Ons festival heeft tussen 1980 en nu nooit een vaste locatie gehad voor de opslag van onze spullen: podia, decors, rekwisieten. In januari 2018 dienen we het pand aan de Lawickse Allee echt definitief verlaten te hebben. Ons decoratelier en onze spullen vormen echt het hart van wat we doen."

UITSPATTINGEN Tessa Waalderbos vult aan: „De spullen worden ook door allerlei andere groeperingen in Wageningen gebruikt. Veel van de culturele uitspattingen in Wageningen maakt het LEEFfestival mede mogelijk met zijn faciliteiten."

LEEFFESTIVAL Het LEEFfestival is een straattheater festival dat jaarlijks aan het begin van de zomer wordt gehouden in de binnenstad van Wageningen. Het is een gratis toegankelijk festival dat kunst en cultuur laagdrempeliger wil maken. De organisatie wil zoveel mogelijk mensen uitdagen om hun creativiteit te uiten. Naast het LEEFfestival organiseert Stichting het Wagenings LEEFfestival ook jaarlijks Kaarsjes op de Dijk op 4 mei.