• LEEFfestival vrijwilligers in hart en nieren, Rene van Geneijgen en Luwineke Odolphy, ontvangen uit handen van burgemeester Van Rumund het Wagenings erezilver. De uitreiking was onderdeel van de receptie ter ere van hun huwelijk en is een symbool van waardering voor alle vrijwilligers die het LEEFfestival in Wageningen mogelijk maken.

    berrydereusfotografie.nl

Wagenings Erezilver voor LEEFfestival

WAGENINGEN LEEFfestival-vrijwilligers in hart en nieren, Rene van Geneijgen en Luwineke Odolphy, ontvingen vrijdagmiddag uit handen van burgemeester Van Rumund het Wagenings erezilver. De uitreiking was onderdeel van de receptie ter ere van hun huwelijk en is een symbool van waardering voor alle vrijwilligers die het LEEFfestival in Wageningen mogelijk maken.

Het LEEFfestival is een jaarlijks terugkerend straattheaterfestival dat op 14 mei 1980 werd opgericht. De doelstelling is het stimuleren van culturele, maatschappelijke en creatieve activiteiten door en ten behoeve van de bevolking van de gemeente Wageningen en omgeving. Het is een gratis toegankelijk festival voor jong en oud waarbij deelname door plaatselijke groepen en publieksparticipatie belangrijke onderdelen zijn. Het LEEFfestival levert een belangrijke bijdrage aan de Wageningse gemeenschap door het verbinden van groepen, het mobiliseren van creativiteit, het verlagen van drempels en het faciliteren van de mooie ideeën die bij velen leven.

Ook organiseert het LEEFfestival 'Kaarsjes op de dijk' op 4 en 5 mei. Dit zorgt op de Grebbedijk voor een prachtig schouwspel. 'Kaarsjes op de dijk' biedt jaarlijks aan velen een welkom rustpunt of moment van bezinning tijdens het bevrijdingsfestival.

Het komende LEEFfestival vindt plaats op zondag 28 juni.

Het Wagenings Erezilver wordt uitgereikt aan mensen die een bijzondere betekenis voor Wageningen hebben. Dit is de eerste uitreiking van het erezilver in 2015.