• Carnaval 2016. Volgende week begint het 'feest der zotten' weer.

    Koen Wilmink
  • Koen Wilmink
  • Frans van de Goot
  • Koen Wilmink
  • Koen Wilmink
  • Koen Wilmink

Wageningen vijf dagen Jolleberg

WAGENINGEN De vier Wageningse carnavalsverenigingen De Berggeiten, Deurdouwers, Pretkeujes en de Vadaenotten werden zaterdagmiddag ontvangen op het bordes van het stadhuis. Waarnemend locoburgemeester Han ter Maat reikte symbolisch de sleutels van de stad uit aan de prinsenparen van de verenigingen waardoor de stad vijf dagen omgedoopt werd tot Jolleberg.

De carnavalsoptocht kleurde het centrum en werd door vele enthousiaste toeschouwers bekeken. Bij het bordes van het stadhuis aangekomen vonden een aantal officiële handelingen plaats waaronder de sleuteloverdracht aan de prinsenparen van de verenigingen. Ter Maat hield een toespraak waarin hij benadrukte trots te zijn op de vier carnavalsverenigingen die het carnaval levend houden in Wageningen.

ONDERSCHEIDING Vervolgens werd traditioneel 'Het Wageningse Wiel' overhandigd. Deze onderscheiding wordt namens de vier verenigingen uitgereikt. Dit jaar ontving de kledingbank de onderscheiding vanwege het feit dat zij zich belangeloos inzetten voor de Wageningse samenleving. Na deze uitreiking mocht de locoburgemeester de prijs overhandigen aan de best verklede persoon en best verklede groep. Ter Maat zei onder de indruk te zijn van de prachtige kostuums die hij tijdens de intocht had gezien.

Volgens traditie bezocht een delegatie van b. en w. s' avonds de vier verenigingen op diverse locaties in de stad.