• De WUR is één van de lokale partners

    Archief BDUmedia

Wageningen krijgt circulair estafettestokje

WAGENINGEN Het Gelderse circulaire estafettestokje wordt op dinsdag 26 juni 2018 door gedeputeerde Michiel Scheffer overhandigt aan wethouder Lara de Brito van Wageningen. Als proeftuin zet Wageningen zich in voor het verminderen van voedselverspilling.

Wageningen wil ondernemers en consumenten bewuster maken van voedselverspilling en de mogelijkheden om dit tegen te gaan. Samen met lokale partners zoals Wageningen University & Research, Rijn IJssel Vakschool en Stichting Ondernemersfonds Wageningen maakt de gemeente werk van voedselverspilling. Een goed voorbeeld is de online software van Wastewatchers die ziekenhuizen en restaurants helpt voedselverspilling te voorkomen.

KLIMAATONTBIJT De overhandiging van het circulaire estafettestokje vindt plaats tijdens het Klimaatontbijt in de bibliotheek van Wageningen. Wethouder Lara de Brito geeft het estafettestokje door aan Wageningse organisaties die zich eveneens inzetten voor een circulaire economie, zoals Wageningen University & Research, Wing, Wastewatchers, de Rabobank en Circle Smart.

ESTAFETTE Het duurzame estafettestokje is in 2014 door Green Capital Challenge in het leven geroepen. Het estafettestokje is zestig keer overhandigd aan duurzame initiatieven in Nijmegen. De provincie wil het estafettestokje verder Gelderland in brengen. Zo zetten we de mooiste circulaire projecten in de spotlights. Na Apeldoorn, Brummen, Rheden, Lochem, Arnhem en Overbetuwe, Bronckhorst en Zevenaar neemt Wageningen als negende gemeente het stokje over.

AFVALLOOS Gelderland wil de eerste afvalloze provincie van Nederland zijn. In 2030 moet de circulaire economie in Gelderland zorgen voor €700 miljoen extra omzet, vijfduizend nieuwe banen en 50% minder grondstofgebruik. Michiel Scheffer: ,,Veel gemeenten, bedrijven en inwoners werken al aan circulaire economie. Toch is het voor velen nog een abstract begrip. Daarom gaan we op zoek naar de mooiste Gelderse circulaire initiatieven. Om zo anderen te inspireren meer circulair te gaan denken of ondernemen. Samen maken we werk van afval in Gelderland!´´

AANMELDEN Het Gelders Circulaire Estafettestokje geven we door aan bedrijven of gemeenten. Wilt u ook een eigen circulair project of initiatief aandragen? Dat kan via een e-mail naar info@greencapitalchallenges.nl. Op de website van Gelderse Circulaire Estafette vindt u alle informatie. Ook over de eerdere ontvangers van het estafettestokje.