• Angelique van den Brink

Vrouw zoekt getuigen van aanrijding hond

RENKUM Op de Nieuwe Keijenbergseweg in Renkum is maandagavond rond 17.30 uur een hond aangereden. Het baasje van de hond doet op Facebook een oproep om getuigen te vinden. 

Volgens het baasje was de hond aangelijnd toen een auto strak langs de berm deed en de hond schepte. ,,Er was een flinke klap. Mijn hond vloog letterlijk een eind naar voren en ging een aantal keer over de kop. Hierbij is haar slipketting afgevlogen", schrijft de vrouw op Facebook.

BLOEDING De auto remde af, maar volgens de vrouw werd haar hond nog wel door de auto geraakt. ,,Dat mijn hond nog leeft is al een wonder. Zij heeft een breuk in haar kaak, is tijdens de klap twee snijtanden verloren. Op de longfoto is te zien dat zij ook een bloeding heeft gehad in haar longen."

SCHADE ,,De bestuurder van de auto stapte uit en was ontzettend boos om de schade op zijn auto. Op dat moment zag die meneer ook dat mijn hond van de riem was", gaat de vrouw verder. Volgens het baasje is dat echter gebeurd tijdens de aanrijding. De vrouw doet daarom een oproep op Facebook: ,,Bent u daar geweest en heeft u mijn hond gezien? Wilt u dan zo spoedig mogelijk contact met mij opnemen? Ik heb getuigen nodig die gezien hebben dat zij aan de lijn liep."

ONDERZOEK De vrouw heeft laten weten dat inmiddels één getuige zich gemeld heeft. Een anonieme betrokkene beweert dat de hond niet was aangelijnd en spreekt het verhaal tegen. De politie doet echter geen uitspraak over de situatie, omdat het een verzekeringskwestie is. De verzekering doet nu verder onderzoek, zo heeft de politie laten weten.