• Dick Martens

Vrijwilligers voor Koningsspelen noodzakelijk

RENKUM Willem Alexander werd in 2013 de nieuwe koning. In heel veel gemeenten, waaronder ook de gemeente Renkum vonden toen de zogenaamde Koningsspelen plaats. Het bleek in evenzovele gemeenten een eenmalig initiatief. Renkum vormde daarop geen uitzondering. Tot vorig jaar toen Daniëlle van Bentem van Gemeente Belangen en Oswald Velthuizen, voorzitter van voetbalvereniging, samen met Sport- en Beweegteam Renkum en een aantal vrijwilligers de handen ineensloegen en de leerlingen van de Renkumse- en Heelsumse scholen een onvergetelijke dag bezorgden.

 

Dick Martens

 

,,En die traditie willen wij voortzetten", aldus van Bentem en Velthuizen in koor ook de bevestigende 'knik' van Hans Kap (Sport- en Beweegteam) spreekt boekdelen. ,,Die 27e april moet een vanzelfsprekendheid worden. Een dag waar kinderen, leerkrachten en ouders naar uitkijken. Daarvan willen wij, samen met het Sport- en Beweegteam, die dit initiatief ook omarmen, opnieuw de organisatie op ons nemen. Maar wij kunnen dat uiteraard niet alleen en zijn vrijwilligers meer dan welkom, maar zeker ook noodzakelijk. Vorig jaar lukte dat behoorlijk en kregen wij van diverse kanten de complimenten. Natuurlijk streelt dat, maar we doen het voor de kinderen en dat waren er vorig jaar toch ruim duizend."

 

Ook nu is het plan om de groepen 5 t/m 8 een zogenaamde Obstacle Run voor te schotelen. ,,Zaak is nu dat we weer voorzien worden van materiaal. We vragen geen geld, maar bijvoorbeeld strobalen, fiets- en autobnaden en ook mensen voor het opbouwen, voor de dag zelf en het afbreken."

 

Aanmelden kan via de facebookpagina van Sport- en Beweegteam van de gemeente Renkum

 

Foto: Hans Kap, Oswald Velthuizen en Daniëlle van Bentem (vlnr) doen een oproep aan vrijwilligers om de Koningsspelen 2018 tot een succes te kunnen maken.