• Joost de Wit.

    ANP Foto

Vitesse vervangt algemeen directeur De Wit

ARNHEM (ANP) Vitesse heeft afscheid genomen van algemeen directeur Joost de Wit. Hij verlaat ,,in goed overleg'' met de raad van commissarissen per direct de Arnhemse voetbalclub. Vitesse schuift Pascal van Wijk door als vervanger van De Wit.

De 48-jarige Van Wijk werkt al ruim 15 jaar bij Vitesse in diverse functies, waarvan het meest recent als manager financiën en bedrijfsvoering. ,,Ik ben bijzonder trots op deze benoeming. Ik zie de nieuwe functie als een hele mooie uitdaging en stap er met enorm veel energie in'', aldus de opvolger van De Wit, die sinds mei 2013 algemeen directeur was in Arnhem.

,,Ik heb een fantastische tijd bij Vitesse gehad'', zegt De Wit. ,,Ik ben er trots op dat ik mijn steentje aan de positieve ontwikkelingen heb mogen bijdragen. Het was een mooie periode, maar de laatste tijd merkte ik meer en meer dat ik aan een nieuwe uitdaging toe ben. Op zo'n moment is het beter voor iedereen dat je stopt.''

KNVB-BEKER Onder leiding van De Wit veroverde Vitesse in 2017, waarin de club het 125-jarig bestaan vierde, de KNVB-beker. Dat betekende de eerste hoofdprijs in de clubhistorie. De Wit werkte eerder bij PSV en was algemeen directeur van RKC Waalwijk. In Arnhem moest hij flinke bezuinigingen doorvoeren, nadat de club onder eigenaar Merab Jordania jarenlang zware financiële verliezen had geleden. De Georgiër verkocht Vitesse in 2013 aan de Rus Aleksandr Tsjigirinski, die op zijn beurt zijn aandelen vorig jaar doorspeelde naar zijn landgenoot Valeriy Oyf. Vitesse maakte afgelopen seizoen voor het eerst in acht jaar winst, vooral dankzij een recordbedrag aan transferinkomsten.