• De film Fitst Man is één van de films die worden vertoond tijdens het festival.

    Universal Pictures

Vierdaags festival in filmhuis Movie W

WAGENINGEN Het MovieWeekend is er weer bij Movie W, extra lang van donderdag 21 tot en met zondag 24 februari, inclusief eetcafé. Er zijn tien films en een groots live filmconcert.

Het festival opent donderdag 19.00 uur met de première van Schapenheld, een mooi gefilmd portret van een schaapsher­der wiens romantische idealisme botst met het harde moderne ondernemerschap. Daarna volgt het geroemde Moonlight, een uit­muntend gespeeld drama over drie fasen uit het leven van een zwarte ho­mo­sek­su­ele jongen in een van de ruigste buurten in Miami.

Vrijdag vanaf 19.30 uur draait The Red Turtle, de bekroonde magisch-realistische animatie over de levenscyclus met een man die probeert te ontsnappen van een on­be­woond tropisch eiland. The Killing of a Sacred Deer is een verpletterende, soms komische wraakthriller over een ongelooflijk offer van een chirurg. Vrijdagnacht draait The Eyes of my Mother, delicate goth­ic horror over een donker verlangen naar een verleden.

Zaterdag beginnen de organisatoren om 11.00 uur met de kinderanimatie Ernst & Celestine (3+), vier korte avonturen met beer en muis in de winter en daarna The Red Turtle. 's Avonds draait Youth, een prikkelende romantische komedie als ode aan de jeugd, ook levend ge­bleven in oude mensen, en nog eens Moonlight.

Zondag, ook vanaf 11.00 uur, is de kinderanimatie Het Lied van de Zee (6+), een lief sprookje over een stil meisje en de zee. De matinee is het grootse filmconcert Frankenstein, de onverwoestbare klassieker uit 1931 met live muziek. First Man sluit het festival af, een fijnzinnig biografisch drama over astronaut Neil Armstrong en een van de gevaar­lijkste ruimtemis­sies.

Meer informatie is te vinden op www.moview.nl.