Vier prachtzussen bij filmhuis Movie W

WAGENINGEN Filmhuis Movie W draait tot en met dinsdag 23 februari drie films, met een zondagmatinee.

EL CLUB Een grimmig drama waarin vier priesters, tot dan onbezorgd levend in een afgelegen huis aan de kust, worden onderzocht of zij wel voldoende berouw hebben voor hun wandaden. Een minimalistische karakterstudie en een cynische aanklacht tegen de verwrongen kerkelijke moraal. Te zien op woensdag 17 en zaterdag 20 februari om 20.30 uur.

SON OF SAUL Een schokkend oorlogsdrama over de dagelijkse gruwel in Auschwitz, het uitroeiingskamp van de Nazi's, waarin een Joodse man in het zogenoemde Sonderkommando moet helpen Joden te doden en begraven. Hij meent zijn zoon te herkennen. Hallucinante cinematografie, waarin de hoofdpersoon van dichtbij wordt gevolgd; de achtergrond is troebel, een vorm van (zelf)bescherming. Te zien op donderdag 18 en zondag 21 om 20.30 uur.

OUR LITTLE SISTER Een innemend, ingetogen Japans verhaal over drie zussen die wonen in de stad, in het grote huis van hun oma. Als hun verlegen halfzus bij hen komt wonen, begint voor de vier zussen een nieuw leven vol mooie ontdekkingen. Sterk geacteerd, vier prachtzussen, tot in het kleinste gebaar aan elkaar verknocht. Te zien op vrijdag 19 om 20.30 uur, zondag 21 februari om 16.00 uur en dinsdag 23 februari om 20.30 uur.

Kijk op moview.nl en kom naar Wilhelminaweg 3a.