• Johan Mulder

Vier Koninklijke onderscheidingen in Wageningen

WAGENINGEN Loco-burgemeester Dennis Gudden heeft dinsdag 26 april ter gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen vier Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in de aula van de Wageningen UR aan de Generaal Foulkesweg. De decorandi ontvingen hun onderscheiding vanwege langdurige bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Jan Bakker is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding voor zijn betrouwbare en onvermoeibare inzet voor de Wageningse samenleving. Zijn verdiensten voor de sportvereniging SKV, de Nederlandse Volleybalbond, de Sportraad, de Stichting Mini-dierenpark, de Stichting Viervlakvlinder en de protestantse gemeente Wageningen betekenen veel voor de lokale gemeenschap.

Rieke Bosch-van Egdom werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Bosch is een vrijwilliger met grote staat van dienst op een breed maatschappelijk terrein. Zij ontving de onderscheiding voor het werk voor de protestantse wijkgemeente Lukas, voor Simavi, voor de Stichting Gilde als stadsgids en voor de gemeente Wageningen als vrijwillig ouderenadviseur.

Theo Dillissen werd eveneens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn verdiensten voor het Genootschap Nederland-Israël, voor de Stichting Joods Erfgoed, voor de scouting Die Wiltgraeff, voor het Rode Kruis worden bijzonder gewaardeerd door de organisaties en hebben tot de toekenning geleid.

Ton Tiemessen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor diverse maatschappelijke organisaties. De waardering voor zijn activiteiten voor de Voedselbank, voor rk parochie Titus Brandsma, voor de Stichting Gilde als stadsgids, voor de Stichting tot Steun voormalige Hendringstichtingen, de Stichting Paardrijden voor Gehandicapten, en de Vadaenotten wordt tot uitdrukking gebracht door de onderscheiding.