• Veteranten Inloophuis Arnhem eo

Veteranen Inloophuis in Heelsum beste burgerinitiatief

HEELSUM Het Veteranen Inloophuis Arnhem in Heelsum is zaterdag in het Huis van Renkum uitgeroepen tot het beste burgerinitiatief van 2017. De verkiezing van beste burgerinitiatief werd georganiseerd door de lokale fractie van de D66. Er waren dit keer tien kanshebbers.

Inwoners mochten na bekendmaking van de burgerinitiatieven zelf op hun favoriet stemmen. Uiteindelijk zijn 1350 stemmen uitgebracht.

Namens de winnaars, geeft Zorgbegeleidster en bestuurslid Inge van Honk een reactie: „We zijn zeer trots met dit stukje erkenning en waardering. We hopen dat dit ertoe bijdraagt dat ook inwoners en ondernemers vanuit de gemeente ons een warm hart gaan toedragen en ons willen gaan steunen. Het beeldje en ontzettend mooie gedicht gaan een speciaal plaatsje krijgen bij ons in het inloophuis." Speciaal voor de winnaar had de kersverse Dorpsdichter Sander Essers een gedicht geschreven met als titel 'Veteraan'. Dit maakte indruk bij de winnaars.

GENOMINEERDEN De overige genomineerden waren: Vrijwilligers Stichting Dierenambulance Nederrijn, Vrijwilligers Huis van Renkum, Kerngroep Centrumplan Doorwerth, Vrijwilligers werkgroep onderhoud park Bato's wijk, Stichting Renkum Hart Veilig, Alle leden van de vrijwillige brandweer gemeente Renkum, brandweer Gelderland Midden, Organisatie Poort van Doorwerth, Stichting behoud WOII Erfgoed Gelderland, historie hotel Dreyeroord, Initiatief Werkgroep vier landgoederen in het groen.