• Feike Klomp Tekst

Verkiezingscafé voor partijen en inwoners

RENKUM Het dorpsplatform Renkum-Heelsum organiseert op 7 maart het verkiezingscafé. Alle aan de Renkumse gemeenteraadsverkiezingen deelnemende politieke partijen hebben toegezegd deel te nemen. Het dorpsplatform heeft zeven stellingen geformuleerd die tijdens de avond aan bod komen.

Aan de hand van zeven stellingen, gericht op zowel de doelstellingen van het dorpsplatform als op de dorpen Renkum en Heelsum, worden de standpunten toegelicht en is er ruimte voor discussie. Bij iedere stelling krijgt een partij de gelegenheid in maximaal vijf minuten het standpunt van de partij onder woorden te brengen. Vervolgens mag een andere partij daar in drie minuten op reageren. Overige partijen krijgen vervolgens nog de kans te reageren en ook de bezoekers worden actief bij de discussie betrokken. „Het belooft een levendige avond te worden in de aanloop naar de verkiezingen", zo laat het dorpsplatform weten.

Het verkiezingscafé vindt plaats in Renkum bij het MFC Doelum. De zaal is open vanaf kwart voor acht, de toegang is gratis. De avond duurt tot ongeveer half elf.