• Guy Ackermans
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Veel waardering voor Wageningse Vierdaagse lopers

WAGENINGEN Na op de eerste dag van de 100e Vierdaagse al door de gemeente Wageningen in de watten te zijn gelegd, werden de 'Wageningse' deelnemers vrijdagavond na het voltooien van de jubileumeditie van het grootse wandelfestijn nogmaals voor het voetlicht gehaald. In het Stadskantoor viel hen een mooie bloemenhulde, waarderend applaus en een mooi fotoboek ten deel.

 

Dick Martens

 

Nadat burgemeester van Rumund samen met de wandelaars en hun familie en in vrienden het vierdaagse lied hadden gezongen werden de 'Wageningse kanjers' één voor één in het zonnetje gezet. Vervolgens werd er met een hapje en een drankje en veelal met de voeten in 'de ruststand' nog gezellig nagepraat.

 

GENOTEN ,,We hebben het weer gered", glunderde Johan van Gils, die voor de zesde keer had meegedaan. ,,Vandaag was het door de regen wel extra zwaar en heb ik ook voor het eerst blaren gelopen. Maar die pijn is maar voor even. Mijn zesde kruisje vergoedde veel." Voor Alie Bos leek het allemaal een fluitje van een cent geweest. De krasse en immer opgewekte Wageningse kwam vrijdag alweer voor de 31e keer over de Via Gladiola. ,,Ik heb heerlijk genoten. Lopen is sowieso voor mij genieten. De regen, ach jongen, dat kan mij niet schelen. De sfeer was fantastisch en ook de verzorging door de gemeente Wageningen in Elst natuurlijk. Daar kijk ik elk jaar weer naar uit."

 

 

RECORDHOUDSTER Dat deed ook de 75-jarige Mien Brancart-Ariese. Zij is de absolute Wageningse recordhoudster. ,,Ja, ik heb voor de 32e keer meegedaan. En ook nu weer erg genoten." Mevrouw Brancart-Ariese werd met het loopvirus besmet door haar oom. ,,Ja, mijn oom, die ze Tinus de Tippelaar noemden liep altijd. Hij zag in mij zijn opvolger. Ik ben toen een keer met hem meegegaan. Maar toen was het voor mij: 'eens maar nooit meer'. Maar na een tijdje begon het toch weer te kriebelen. En nu heb ik alweer voor de 32e keer meegelopen. Ik train redelijk veel en het gaat mij nog steeds goed af. Zolang ik gezond blijf zal ik blijven lopen hoor."

 

Zo had iedereen zijn of haar verhaal. Maar bij allen staat het plezier en de Nijmeegse sfeer voorop. De aandacht en de verzorging van en door de gemeente Wageningen doet de rest.