• GoogleMaps

Veel ideeën voor herinrichting centrum Renkum

RENKUM Er zijn veel plannen voor de herinrichting van het centrum van Renkum. Dat bleek afgelopen week bij een informatieavond in restaurant Campman.

Feike Klomp

,,Het was de tweede informatieavond.. Een vervolg op de eerste, een paar weken daarvoor. Daar mocht iedereen wensen en ideeën inbrengen. Rond de zeventig wensen werden ingebracht, van klein tot groot. Daarvan zijn er een aantal 'weggestreept' omdat ze niet haalbaar zijn of niet uitvoerbaar. Met een nieuw samengesteld priolijstje gaat Bureau Poelmans Reesink verder mee aan de slag", legt Chris Jongbroer, voorzitter van de Ondernemersvereniging Renkum Centrum uit.

Dat leverde een nieuw lijstje op. En dat terwijl er 'maar' zo'n 250.000 euro te besteden is om de Dorpsstraat er wat aantrekkelijker te laten uitzien. ,,Het bedrag lijkt heel wat, maar het is zo op als je niet oppast." Het idee is om aanpassingen te doen zowel in de Dorpsstraat, Van Riessenstraat, Wilgenpas en de Kerkstraat bij de kerk, maar ook om steegjes toegankelijker te maken zodat dat de bereikbaarheid vergroot, en het belevingsgevoel verbetert. Zo zou je stegen op kunnen vrolijken met kunstuitingen.

OVERKAPPING Zo is er ook een wens om de aanduiding 'fietsers te gast' te verbeteren. Dat valt nu niet genoeg op, terwijl de fietsers wel welkom zijn tussen het wandelend publiek. Daarnaast ziet Jongboer veel in een vaste overkapping op het dorpsplein voor culturele activiteiten, compleet met een krachtstroomvoorziening. ,,Zie het als een vorm van een muziektent, maar dan in een modern jasje. Zodat optredens mogelijk zijn. Ik zou dat graag verwezenlijkt zien."

De bewegwijzering kan ook wel wat beter om het Renkumse centrum te vinden. ,,Daarnaast willen we zowel aan de oost- als de westzijde een digitaal bord laten plaatsen, waarop je mededelingen kan doen. Persoonlijk vind ik de slogan, gelanceerd door John Bartels, 'Renkum heeft de beste papieren' zeer treffend onder het bebouwde kom bord."

VERLICHTING Punt van zorg voor Jongboer en Renkum Centrum is de verlichting. Op dit moment 'stralen' de lantaarns in de Dorpsstraat nou niet bepaald gastvrijheid uit. ,,Ja een nieuw lichtplan is meer dan welkom, maar er is geen budget zegt Renkum. Aanpak valt dus buiten dit project."

Jongboer tot slot: ,,Dinsdagavond hebben we tijdens de najaarsvergadering, naast de ontwikkelingen rond de reclamebelasting, onder meer gesproken over de invoering van een Renkum Spaarkaart. Een loyaliteiten spaarkaart voor consumenten. Om klanten verder aan ons te binden."

Komende activiteiten: Sinterklaas in Renkum (2511) en de Wintermarkt (2 december).