• Ted Walker

Universiteit Wageningen viert jubileum met festival

WAGENINGEN Wageningen University & Research viert dit jaar haar honderdjarig bestaan. Daarom zal Wageningen Campus op zaterdag 15 september in het teken staan van WUR100FEST, een festival voor studenten en medewerkers van de universiteit.

,,Dit duurzame en internationale festival heeft een divers programma vol muziek, dans, theater, film, cabaret en kinderactiviteiten", aldus de organisatie. Op de tien podia treden meer dan zestig artiesten op die gerelateerd zijn aan de WUR. 

BUIKDANSEN Naast veertig uiteenlopende muziekacts, zijn er ook nog ongeveer twintig dans-, cabaret- en theateracts. Bezoekers kunnen onder meer leren buikdansen, of kijken naar flamenco. Daarnaast staat er 's avonds onder meer een LED-show op het programma.

HOPPY 100 YEARS ,,Tussen alle optredens en activiteiten door kun je op WUR100FEST uiteraard terecht voor een hapje en een drankje", aldus de organisatie. Naast verschillende bars en een foodtruckplein op het festivalterrein, is er voor het festival ook een speciaal bier gebrouwen. ,,Het bier is uniek en wordt alleen op 15 september geschonken, maar op is op." De naam van het bier, Hoppy 100 Years, is bedacht door een student en op Facebook verkozen tot de beste naam.

Het festival is gratis toegankelijk. Inschrijven voor het festival kan via de website.