• Jaap Mons

Tom Kool krijgt Wagenings Erezilver

WAGENINGEN Tom Kool ontving maandagavond het Wagenings erezilver vanwege zijn inspanningen als binnenstadsmanager en betrokkenheid bij de Wageningse ondernemers en samenleving. Burgemeester Geert van Rumund speldde het erezilver op tijdens zijn afscheidsreceptie in Hotel de Wereld in Wageningen.

Kool is jarenlang werkzaam geweest als actief en zeer betrokken binnenstadmanager voor de Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW). Vóór 2009 was dit de stichting Binnenstad Management Wageningen. ,,Niets was Tom te veel als het ging om het verlevendigen van het Wageningse centrum en het verfraaien van de binnenstad en zijn inspanningen zijn niet voor niets geweest", aldus burgemeester Geert van Rumund." De binnenstad heeft de economische crisis doorstaan en bruist regelmatig door mooie activiteiten en evenementen. Hij is daarom een voorbeeld voor velen."

SAMEN Hij was de drijvende kracht achter veel acties voor en door de Wageningse binnenstad. Zo behartigde hij de belangen van de centrumondernemers en zocht samen met ondernemers en andere partijen naar middelen en mogelijkheden om diverse evenementen in het centrum te organiseren. Hij maakte zich sterk voor het aantrekken van startende bedrijven, het tegen gaan van leegstaande winkelpanden, parkeerbeleid, een betere bereikbaarheid en een goede promotie van de stad. Daarvoor onderhield hij vele contacten bij de gemeente, Wageningen UR, en collega binnenstadmanagers uit de regio. Samen met hen wist hij veel te bereiken. Tom Kool heeft aangegeven graag belangeloos actief betrokken te blijven bij de toekomstige veranderingen in de binnenstad.

Het Wagenings Erezilver wordt uitgereikt aan mensen die een bijzondere betekenis voor Wageningen hebben. Dit is de eerste uitreiking van het erezilver in 2018.