• Feike Klomp Tekst

'Toeristen meer wegwijs maken'

DOORWERTH Het Toeristisch Platform Lage Veluwe is een feit. De lancering vond donderdagmiddag plaats in het Fletcher Hotel Doorwerth-Arnhem. Drijvende krachten achter het platform zijn Mathijs Fleur, Thijs Aardema en Dinotra Heymans. Het platform wil de verbindende schakel zijn tussen organisaties, toeristische trekpleisters en ondernemingen. Het ultieme doel: meer toeristen wegwijs maken en de gemeente Renkum verder op de kaart zetten.

Feike Klomp

 

De lancering vond plaats in het bijzijn van de wethouders Erik Heinrich en Jasper Verstand van de gemeente Renkum. Daarnaast droegen de Renkumse Molen en het Renkums Beekdal, initiatiefnemers van de Toerismebijeenkomst van 6 oktober jongstleden, hun 'toerisme-initiatief' over aan het nieuwe toeristisch platform. Ook partijen als Renkum Leeft, Ondernemersvereniging Renkum Centrum, D66, Uiterwaarde (exploitant van onder andere het Renkumse Veer), Heveahaven, RBT KAN waren van de partij.

 

KERNWAARDEN De geboorte van Lage Veluwe dan. In kasteel Doorwerth vond op 6 oktober de allereerste Rondetafelbijeenkomst over 'Toerisme in de gemeente Renkum' plaats. Een gezamenlijk initiatief van Stichting Exploitatie Renkumse Molen en Stichting Renkums Beekdal. Het idee was toen zoveel mogelijk toerisme-gelieerde organisaties en bedrijven bij elkaar brengen. Een netwerkavond waar toerisme centraal stond. De gemeente Renkum heeft veel kernwaarden en mooie plekjes, alleen hoe vindt de toerist die en breng je een verbinding aan tussen al die verschillende plaatsen? Dat is nog steeds een uitdaging.

 

TEAM Thijs Aardema stak toen de hand in de lucht en gaf aan dat hij wel aanjager wilde worden van het platform. Hij kreeg al snel de hulp van Mathijs Fleur (Fletcher Hotel) en Dinotra Heymans (Social Media Rescue). Zij vormen nu het platform. Binnenkort nog twee nieuwe kernteamleden aan, om van de Lage Veluwe een succes te maken.

 

GASTVRIJHEID Fleur: ,,We willen het gebied Oosterbeek-Renkum-Wageningen voortaan profileren als 'Lage Veluwe'. We gaan voor 100% gastvrijheid en willen toeristen wegwijs maken op de Lage Veluwe.

Hij vervolgt: ,,Dit doen we vanuit een gezamenlijk belang van alle aangesloten leden, waarbij ieder lid zijn eigen toegevoegde waarde heeft voor dit gebied."

 

STERK Een platform floreert natuurlijk alleen met leden. Daarom melden de eerste twee leden zich deze middag direct aan: Renkums Beekdal en de Renkumse Molen.

Aardema: ,,We hopen dat natuurlijk veel meer organisaties zich bij ons aanmelden. Die roep ik op om zich op te geven. Samen staan we sterk." 

De lijfspreuk van De Lage Veluwe is 'een uniek gebied in Nederland, met beekdalen, landgoederen en stuwwallen. Geniet van natuur, cultuur, evenementen en attracties.'

 

Meer info: www.facebook.com/lageveluwe