• Jet Kooderings/BDU

Theatergroep ATVO speelt familievoorstelling Alice

OOSTERBEEK De generale repetitie voor het optreden van Theatergroep ATVO uit Oosterbeek verliep zaterdag nog wat rommelig, maar dat hoort erbij. Op het moment dat regisseur Kiki Classen op luide toon instructies geeft, weet iedereen zijn of haar plaats en wordt duidelijk dat Zalencentrum Lebret komend weekend weer kan rekenen op een fantastische voorstelling. Dit jaar staat de familievoorstelling Alice op het programma, gebaseerd op het sprookje van Lewis Carroll.

Jet Kooderings

,,We hebben keer voor iets lichts gekozen als tegenhanger van het vorige stuk, dat vrij zwaar was", aldus Kiki Classen, die de regie doet. Het is voor Classen het tweede jaar dat ze Theatergroep ATVO regisseert. ,,Heel leuk om te doen en ook iets wat goed bij me past omdat ik me graag overal mee bemoei", geeft Kiki Classen aan, die in Oosterbeek op school heeft gezeten en via een vriendin bij ATVO is verzeild geraakt.

Van september tot januari heeft de groep het zonder Classen moeten doen omdat ze toen zelf op de planken stond in het toneelstuk 'Kinderen geen bezwaar' samen met onder anderen Alfred van den Heuvel. Hoewel ATVO dat prima heeft opgevangen is iedereen toch blij dat er nu weer één iemand de baas is en de beslissingen neemt. Het verhaal van Alice is bij de meeste mensen wel bekend en er zijn veel rollen in dit stuk. Daarom doen er naast de dertien volwassenen van Theatergroep ATVO ook zes jongeren van de jongerenafdeling mee. Alle decors en kostuums zijn zelfgemaakt, daarvoor waren Noor Nusselder, Mariëlle van Rijn en Leonie Bosch verantwoordelijk.

De familievoorstelling (voor kinderen vanaf zes jaar) vindt plaats vrijdag 20 en zaterdag 21 maart, aanvang 20 uur en zondagmiddag 22 maart om 14 uur in Zalencentrum Lebret, Lebretweg 51 te Oosterbeek. Entree 9 en 5 euro, in de voorverkoop 8 en 4 euro. Bestellen theatergroepatvo@hotmail.com

Foto: Leonie Bosch, Mariëlle van Rijn en Noor Nusselder bij een van de decorstukken van de familievoorstelling Alice.