• Taptoe Oosterbeek

Taptoe wordt Airborne Taptoe Oosterbeek

OOSTERBEEK Taptoe Oosterbeek is een jaarlijkse traditie waarnaar velen uitkijken. Dit jaar tekent de organiserende Stichting Taptoe Oosterbeek alweer voor de 43ste editie van het muziek- en showspektakel. Het evenement is in 1975 oorspronkelijk ontstaan om de plaatselijk amateurmuziek onder de aandacht te brengen, maar is inmiddels al vele jaren meer dan dat. Taptoe Oosterbeek vormt namelijk het muzikale slotstuk van de jaarlijkse Airborne Herdenkingen. ,,Met veel bezoekers uit binnen- en buitenland vervult het evenement een prominente rol binnen het herdenkingsprogramma en daar zijn we trots op'', vertelt Pascal Melse, voorzitter van de organiserende stichting.

Het grootste herdenkingselement is de traditionele finale. Deze bestaat onder andere uit het koraal 'Abide with me', het taptoesignaal en het Pools, Brits en Nederlands volkslied. ,,Dit vormt het een waardig en plechtige afsluiting en is een moment van herdenken en bezinning'', licht Melse toe. Het decor is aangekleed met items die refereren aan de Slag om Arnhem. Ook de parachutistendropping op het Raadhuisplein is een spectaculaire toevoeging aan het programma. ,,We hopen hiervan een jaarlijks terugkerend item te kunnen maken. Echter, hierin zijn we per jaar afhankelijk van de beschikbaarheid van parachutisten. Het enthousiasme en de intentie is in ieder geval geheel wederzijds''.

Het hele jaar door wordt achter de schermen hard gewerkt om het evenement te laten slagen. Onder andere het samenstellen van het programma en het daarbij komende kostenplaatje is steeds weer een uitdaging. ,,We streven naar een aansprekend programma voor een zo breed mogelijk publiek''. De afgelopen periode hebben we met diverse betrokkenen gesproken en hieruit zijn mooie ideeën ontstaan om het evenement de komende jaren nieuwe impulsen te geven. ,,Om de rol van onze taptoe duidelijker terug te laten komen hebben we besloten hiernaar een brug te slaan. Het evenement zal vanaf heden dan ook door het leven gaan als Airborne Taptoe Oosterbeek'', laat Melse enthousiast weten.

De volgende Airborne Taptoe Oosterbeek vindt plaats op zaterdag 16 september 2017. ,,Deze 43e editie kent een zeer afwisselend en kwalitatief hoogstaand programma'', belooft Melse. De komende tijd zal de organisatie hierover meer bekend maken. Op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen kan via de website www.airbornetaptoe.nl. Via deze website zijn ook de verschillende social media kanalen van het evenement te vinden.