• Gemeente Renkum

Tachtig kunstenaars tijdens Kunstroute Renkum

RENKUM De negentiende editie van de Kunstroute Renkum wordt gehouden op zaterdag 2 en zondag 3 juni. De organisatie is in handen van Stichting Kunst in de Zes Dorpen. Op 52 locaties in de gemeente Renkum stellen maar liefst tachtig kunstenaars hun atelier of expositieruimte open voor belangstellenden.

Burgemeester Agnes Schaap opent op donderdag 24 mei de overzichtstentoonstelling van de Kunstroute in het gemeentehuis aan de Generaal Urquhartlaan 4 in Oosterbeek. De expositie wordt geopend om 16.30 uur. Dorpsdichter Sander Essers leest tijdens de opening het gedicht voor dat hij speciaal voor de opening en de Kunstroute heeft geschreven.

GEMEENTEHUIS Het gemeentehuis is de centrale plek van de Kunstroute. Bij de overzichtstentoonstelling in het gemeentehuis is van iedere deelnemende kunstenaar één werk te zien. Hierdoor krijgen bezoekers een impressie van het werk van alle kunstenaars die meedoen aan de Kunstroute. De overzichtstentoonstelling is te bekijken van vrijdag 25 mei tot en met 1 juni tijdens de reguliere openingstijden van de gemeentehuis. Tijdens de Kunstroute op 2 en 3 juni is het gemeentehuis open van 11.00 tot 17.00 uur.

KINDERKUNSTPROJECT Ook dit jaar organiseert de Stichting Kunst in de Zes Dorpen het Kinderkunstproject. Kinderen van acht basisscholen uit de gemeente Renkum doen hieraan mee. Ze volgen workshops en werken samen met kunstenaars aan mobiles gemaakt van afvalmateriaal. Na afloop van het project selecteert iedere school de drie beste werken uit groep 5/6 en 7/8. Een deskundige jury beoordeelt de kunstwerken van de kinderen. Tijdens de opening van de overzichtstentoonstelling op 24 mei reikt burgemeester Agnes Schaap prijzen uit aan de winnaars van het Kinderkunstproject. Alle kinderkunstwerken zijn van 25 mei tot en met 3 juni te zien in het gemeentehuis.

APP Vorig jaar is de Kunstroute-app ontwikkeld: een digitaal overzicht van de Kunstroute. De app is vanaf 24 mei gratis te downloaden via www.kunstroute-renkum.nl. Op deze website is ook meer
informatie te vinden over de Kunstroute en het programma.