• Stichting Belmondo Festival
  • Stichting Belmondo Festival
  • Stichting Belmondo Festival

Succesvolle zevende editie Belmondo Festival

WAGENINGEN Het zevende Belmondo Festival dat zondag 11 juni plaatsvond in Arboretum Belmonte heeft haar bezoekers een kleurrijke, muzikale dag bezorgd. Met ruim 3.000 bezoekers spreken de organisatoren Stichting Belmondo Festival en Rotaryclub Wageningen-Bergpoort van een geslaagde dag.

Vanaf 13.00 uur tot ruim na 19.00 uur vond er op maar liefst vier podia een afwisselend programma plaats van Wageningse muziek-, zang- en dansoptredens en kinderactiviteiten. De sfeer was echt Wagenings te noemen: ontspannen, ongedwongen, met een groen tintje in een prachtig park. Op het hoofdpodium sloot big band Sound of Science traditiegetrouw af met een spectaculair en swingend optreden.

OPBRENGST De inkomsten uit hapjes en drankjes die op het terrein worden genuttigd, gaat zoals iedere editie naar het goede doel. Dit jaar zijn dat er maar liefst twee: de vrijwilligersorganisatie Welkom in Wageningen en THUIS, de stadskamer van Wageningen. Het opgehaalde bedrag wordt binnenkort bekend gemaakt en dan zal ook de cheque overhandigd worden aan beide partijen.

Het Belmondo Festival wordt doorgaans om het jaar georganiseerd, dus begin juni 2019 vindt vermoedelijk de achtste editie plaats.