• Archief BDUmedia

Stroomstoring verraadt wietplantage (update)

RENKUM De stroomstoring van dinsdagochtend heeft een wietplantage in de Dorpsstraat in Renkum verraden. Doordat de lucht niet meer werd afgezogen was de wietlucht in de omgeving goed te ruiken waarna de politie een onderzoek startte. Dat meldt Renkumnieuws.nl.

De politie deed dinsdagochtend een inval bij een winkel aan de Dorpsstraat. Binnen werden vierhonderd wietplanten in een volledige plantage aangetroffen. De brandweer kwam ter plaatse om metingen uit te voeren, daaruit bleek dat er gevaarlijk hoge gaswaarden werden gemeten. Er zijn (nog) geen aanhoudingen verricht.

De gemeente Renkum is nog niet van plan om de precieze locatie (huisnummer) van de hennepkwekerij bekend te maken, zo laat een woordvoerder desgevraagd weten. Misschien later. ,,We willen eerst het politierapport inzien met de feiten en omstandigheden. Daarna kijken we op basis van het handhavingsbeleid hoe we stellingnemen."

Vorig jaar mei liet burgemeester Jean Paul Gebben weten dat Renkum hennepteelt harder gaat aanpakken. Daarover zijn afspraken gemaakt met het Openbaar Ministerie, energieleveranciers, woningbouwverenigingen en de politie. Het uiteindelijk noemen van de locatie waar een hennepkwekerij is gezien past ook in die strategie. Dat gebeurde ook in Oosterbeek waar een hennepkwekerij aan de Klingelbeekseweg werd aangetroffen waar 1200 planten stonden. ,,Aan hennepkwekerijen zitten meerdere kanten. Ze zijn bijvoorbeeld brandgevaarlijk door de kans op kortsluiting en oververhitting. Verder zorgen ze voor overlast in de buurt en vaak zit er georganiseerde criminaliteit achter", aldus de burgemeester tijdens de uitleg van de plannen om kwekerijen aan de 'schandpaal' te nagelen, afgelopen jaar.