• Shrek

Stormloop op kaartjes musical Shrek

WAGENINGEN De musical 'Shrek' van de Wageningse musicalvereniging Sempre Sereno is nu al een hit. Een week na de start van de kaartverkoop staat de teller al op ruim 850 verkochte kaarten. En dat aantal blijft elk uur oplopen. Nooit eerder in het 61-jarige bestaan van de musicalvereniging was er in de eerste week zoveel belangstelling voor een productie.

Jan-Willem Hendriksen, voorzitter van de PR-commissie, kan het zelf nog nauwelijks geloven: ,,Marleen van der Loo, onze regisseur, had het gevoel dat de tijd rijp was voor een echte familiemusical. Dat ze gelijk had, blijkt uit de stormloop op kaarten. We zijn er zelf beduusd van! De voorstellingen zijn pas eind mei, dus normaal zitten we eind april pas op de 1000 kaarten. In dit tempo lukt het deze maand al!"

INVASIE Shrek the Musical vertelt het verhaal van de groene oger Shrek die, gedwongen door een invasie van sprookjesfiguren, op zoek moet naar de beeldschone prinses Fiona. Hij wordt op reis gestuurd door de gemene Heer Farquaad en bijgestaan door zijn kletsgrage metgezel Ezel. Maar zoals in elk goed sprookje is niet alles wat het lijkt. Omdat 'Shrek the Musical' geschikt is voor kinderen, speelt Sempre Sereno dit jaar ook een matineevoorstelling.

,,Deze is op zaterdagmiddag 26 mei om 14.00 uur. Zo willen we gezinnen met jonge kinderen de mogelijkheid geven ook te komen kijken", legt Jan-Willem uit. ,,Aansluitend is er een 'meet en greet' waar kinderen met alle sprookjesfiguren uit de musical op de foto mogen. Uiteraard mogen de kinderen ook zelf verkleed naar deze middag komen."

De musical is te zien op 23, 24, 25 en 26 mei in Theater Junushoff in Wageningen. Kaarten voor Shrek the Musical kosten 20 euro voor volwassenen, 15 euro voor scholieren en studenten en 10 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Reserveren kan via www.sempresereno.nl of via 0318-420460.