• Robin van Lonkhuijsen

Stiltetocht in Renkums Beekdal tegen laagvliegroutes

RENKUM In het Renkums Beekdal wordt op zaterdag 10 maart een stiltetocht gehouden als actie tegen de laagvliegroutes van Lelystad Airport. De tocht is een initiatief van GroenLinks Renkum, Wageningen en Ede. De partij vindt dat het huidige uitstel van de vliegroutes afstel moet worden, zo is te lezen in een persbericht. Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid GroenLinks, en de drie GroenLinks- fractievoorzitters in de gemeenten Renkum, Wageningen en Ede zullen bij de stiltetocht aanwezig zijn. 

GroenLinks doet in het persbericht een oproep om mee te lopen aan „iedereen die zich zorgen maakt over laag overvliegende vliegtuigen boven de Veluwe en woongebieden, natuur en landelijk gebied en aan iedereen die wil laten zien dat uitbreiden van vliegen geen oplossing is." Fractievoorzitter van GroenLinks Renkum Charlotte de Roo: „Het Renkums Beekdal staat symbool voor de impact van de laagvliegroutes op die kwetsbaarheid en rust, opgeofferd voor economische belangen."

TOCHT De stiltetocht begint zaterdag 10 maart om 15.15 uur. Het verzamelpunt om 15.15 uur is op de hoek Beukenlaan-Hartenseweg in Renkum. Vanaf 15.30 uur wandelen alle deelnemers in stilte door het Renkums Beekdal. Rond 16.00 uur zullen op het uitkijkplateau aan de Beukenlaan enkele sprekers, onder wie Tweede Kamerlid Suzanne Kröger, een korte verklaring afleggen.