• Scene uit 'Aquarium'.

    BEN VAN DUIN

Sterrencast schittert in inktzwarte komedie

WAGENINGEN Pierre Bokma (De Maatschap, De Prooi, 't Schaep met de 5 Pooten), Jacqueline Blom (Penoza, Soof 2), Annick Boer (Flikken Maastricht), en Guy Clemens (Keyzer & De Boer Advocaten, De Maatschap) zijn vier acteurs van formaat. Zij vormen de topcast die op vrijdag 30 maart vanaf 20.15 uur in Theater Junushoff de voorstelling 'Aquarium' gaat spelen. Een gloednieuwe en inktzwarte komedie van Nathan Vecht (In de Ban van Broadway), dé toneelschrijver van dit moment.

In de inktzwarte komedie 'Aquarium' maakt u kennis met televisiepresentatrice Birgit en haar jongere geliefde Walter, die een nieuw appartement betrekken. Nog voor de verhuisdozen zijn uitgepakt, staan de buren op de stoep. De buurman doet iets bij de inlichtingendienst, maar wat, daar kan hij niks over loslaten. Birgit kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en wil weten of ze wordt afgeluisterd. Als er geen dossier over Birgit blijkt te bestaan, maar wel over Walter, is er geen weg meer terug. Wat begon als een onschuldige ontmoeting, verandert al snel in een nachtmerrie.

Nathan Vecht schreef onder meer 'Kunsthart' (mugmetdegoudentand), 'Don Juan' (Noord Nederlands Toneel) en de enthousiast ontvangen zomerkomedie 'In de ban van Broadway' (DeLaMar Producties). Aat Ceelen regisseerde de laatste jaren onder andere de spraakmakende voorstelling 'Doek' en de theaterhits van 'De Verleiders'.