• Foto: Berrry de Reus

Sterk Renkum: 'Dynamische vindplaats voor iedereen'

RENKUM Met een feestelijke en informatieve bijeenkomst in MFC Doelum is donderdag het nieuwe informatie- en communicatieplatform Sterk Renkum gelanceerd: „Een dynamische vindplaats van, voor en door iedereen uit de gemeente Renkum."

Bij Sterk Renkum kan iedereen terecht met levensvragen over bijvoorbeeld opvoeding, mantelzorg, bewegen, geldzaken of werk. Op Sterk Renkum komen vraag en aanbod samen.

Wie wil weten wat er in de buurt te doen is of wie zelf iets georganiseerd heeft en daar aandacht aan wil geven, kan een activiteit zelf plaatsen op de website van Sterk Renkum. „Zo draagt iedereen bij aan het nut en het succes van Sterk Renkum. Het is een levendige en interactieve sociale kaart, die inspiratie en informatie met elkaar verbindt", aldus de gemeente.

DELEN Samen met leden van adviesraden, inwoners en medewerkers van de gemeente is Sterk Renkum ontwikkeld. Wethouder Hermine van den Berg is enthousiast: „Misschien heb je wel een verhaal of ervaring om te delen met anderen. Waarom zou je dit niet meteen met de hele gemeente delen? Iedereen kan meedoen. Want Sterk Renkum, dat zijn we allemaal."

VERGELIJKEN De website heeft onder meer een handige vergelijkingstool. „De zoekfunctie is een belangrijk onderdeel van Sterk Renkum, maar ook de ervaringsverhalen spelen een grote rol. De website blijft groeien. Het is de bedoeling dat Sterk Renkum een plek voor, met en door inwoners en organisaties van onze gemeente wordt. Je vindt er niet alleen antwoorden op vragen, maar het is ook een plek waar organisaties en bedrijven zelf hun activiteiten kunnen plaatsen. Het moet een bruisende plek worden voor en door zowel inwoners als professionals."