• Sportfondsen Wageningen B.V.

Sportfondsen overhandigt 33.496 euro aan Spieren voor Spieren

WAGENINGEN Mevrouw Zoete uit Wageningen, door de Wintertijd Challenge bekend als 'Oma Sylvia', heeft vorige week de cheque met het bedrag van 33.496 euro mogen overhandigen aan Minke Booij, directeur Spieren voor Spieren en kind ambassadeur Thom Scheenstra. Mevrouw Zoete zwom zelf in het extra uur midden in de nacht vanwege de wintertijd maar liefst 5.792 euro bij elkaar via sponsoren.

„Wij hebben acht gezonde kleinkinderen. In het ziekenhuis in Utrecht heb ik kinderen gezien met een spierziekte en daar was ik erg van onder de indruk. Daar wil ik mij helemaal voor in zetten. Ik ben ruim van tevoren al bezig geweest om op verschillende manieren geld bij elkaar te verzamelen voor Spieren voor Spieren. Uiteraard ben ik wel trots op dit geweldige resultaat. En dan te bedenken dat ik driekwart jaar een allergie voor chloor had en zwemmen even niet ging. Gelukkig is dat weer goed gekomen", zo laat mevrouw Zoete weten.

Minke Booij voegt toe: „Ik ben namens Spieren voor Spieren enorm dankbaar dat de bezoekers van Sportfondsen zich voor het vierde jaar zo actief hebben ingezet. Ik maak daarom ook van de gelegenheid gebruik om Bruno Giebels als vertegenwoordiger van de Sportfondsen Groep te bedanken voor deze geweldige bijdrage van het voor jullie recordbedrag van 33.496 euro. Hiermee komt het Spieren voor Spieren totaal tijdens deze zevendee editie van de Wintertijd Challenge op 197.326 euro en daarmee kunnen we aan de slag met de verdere uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum."