• Geldersch Landschap & Kasteelen

Speeltoestel geïnspireerd op oude legende kasteel Doorwerth

DOORWERTH Langs de Lindelaan bij kasteel Doorwerth is een nieuw speeltoestel gerealiseerd. Aan de zandtafel met grote zetels, die dienen als uitkijktoren, is een oude legende van kasteel Doorwerth verbonden. Geldersch Landschap & Kasteelen wil de jeugd op deze manier nog meer actief betrekken bij verhalen rondom kastelen en landgoederen en deze ook ter plekke laten beleven.

Volgens het verhaal zit knecht Jan Vinken opgesloten in het kasteel omdat hij het tafelzilver heeft gestolen. Kinderen kunnen het gestolen zilver zoeken bij het speeltoestel. Dit kan ook op momenten dat het kasteel gesloten is. Een route met pijlen start bij de parkeerplaats van het kasteel en leidt naar de speelplek.

BEZOEK De plaats van het misdrijf en de gevangenis in het kasteel zijn te bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur, in vakanties ook op maandag. Entree kasteel is 11,50 euro, kinderen van 4 tot en met 18 jaar 5,25 euro. In het kasteel is ook een nieuwe educatieve speurtocht te koop voor schoolklassen, kinderfeestjes en families.