Solidez wil dorpshuis De Poort van Doorwerth sluiten

RENKUM Tijdens de Commissievergadering Inwoners maandagavond, maakte de actiegroep 'Open de Poort' gebruik van het burgerspreekrecht. Aanleiding hiervoor is dat Solidez plannen zou hebben om dorpshuis De Poort van Doorwerth per 1 januari te sluiten.

Feike Klomp

De inspreekster gaf aan zich daar zorgen over te maken, waarop ze een hele serie activiteiten opnoemde om de meerwaarde van de Poort van Doorwerth te onderstrepen. ,,Bijna elke dag is er wel wat te doen, zoals biljarten, handwerken, kinderactiviteiten, jongerenwerk, internetcafé en praktijkondersteuning van de huisarts."

De inspreekster wees vervolgens op Renkum (straks MFC3b4) en Oosterbeek (bibliotheek) waar wel mogelijkheden zijn en blijven. ,,Wij willen niet verstoken blijven van een dorpshuis. Daarom vragen we de gemeente om professionele ondersteuning." Danielle Bondt (D66) haalde aan dat wethouder Hermine van den Berg tijdens de afgelopen raadsvergadering heeft gezegd dat Renkum bezig is met een oplossing. Wethouder Hermine van den Berg bevestigde dat nog eens tijdens deze commissievergadering.