• Fotografie Jan Boelens

Sinterklaascomité zoekt hulp

RENKUM Stichting 'Sinterklaas in Renkum' is alweer druk met de voorbereidingen voor de grootse intocht op zaterdag 24 november in Renkum. Met de financiële hulp van sponsoren en inwoners hoopt het bestuur nog jaren de intocht te kunnen blijven bekostigen. Daarom is het comité op zoek naar bedrijven die mee willen helpen.

Feike Klomp

Een van de organisatoren van de Renkumse intocht is Dennis van de Peppel. ,,De Renkumse intocht krijgt steeds meer aandacht. Natuurlijk is de Pakjesboot 12 zelf al een trekker bij de Veerstoep, maar het enorme aantal Pieten en het feest in het centrum van Renkum trekt ook veel publiek."

BEGROTING Ondanks dat enthousiasme wordt het ieder jaar steeds moeilijker om de begroting van de Sinterklaasintocht sluitend te krijgen. ,,Voor alle helderheid. De gemeente betaalt er niet aan mee en inmiddels acteren we ook los van ondernemersvereniging Renkum Centrum, hoewel we wel samenwerken uiteraard."

STEUN Moraal van het verhaal van de stichting: een oproep aan bedrijven en inwoners om de intocht te sponsoren zodat de Sint en zijn gevolg nog jaren de Pakjesboot blijft aanmeren en het dorp blijft bezoeken. ,,Het goede nieuws is dat er al banners (doeken) met de namen van bedrijven zijn 'verkocht', maar we hopen op meer. Dat kan al voor 100 euro per jaar. De doeken hangen we tijdens de intocht aan de dranghekken. Maar het is ook mogelijk om voor 15 euro, of meer, de Sinterklaasintocht te steunen. Vriend worden kan dus ook." Meer informatie daarover is te vinden op de website van Sinterklaas in Renkum.

PIETENDISCO Graag licht Van de Peppel ook nog een tip op van de intocht op 24 november zelf: ,,We verwachten de Pakjesboot 12 met de Sint en zijn Pieten rond 14.00 uur bij de Veerstoep. Maar de discowagen rijdt al vanaf 12.00 uur door het dorp. Vanaf 15.00 uur is het groot feest op het Dorpsplein." Hij sluit af met nog een nieuwtje: ,,Dit jaar voor het eerst. Tussen 17.00 en 18.30 uur organiseren we een Pietendisco in MFC Doelum. Een Meet & Greet, leuk voor de kids en hun papa's en mama's."

Meer informatie op www.sinterklaasinrenkum.nl