• Intocht in Wageningen.

  Koen Wilmink
 • Intocht in Wageningen.

  Koen Wilmink
 • Intocht in Wageningen.

  Koen Wilmink
 • Intocht in Wageningen.

  Koen Wilmink

Sinterklaas en zijn gevolg feestelijk binnengehaald in Wageningen

WAGENINGEN Sinterklaas en zijn gevolg zijn zaterdagmiddag in Wageningen aangekomen. Het plein voor het stadhuis was goed gevuld met de kinderen en hun ouders die de Goedheiligman een warm welkom wilden geven in hun stad. Ook burgemeester Geert van Rumund, en de wethouders Dennis Gudden en Han ter Maat, verwelkomden de Sint en zijn pieten.

De aankomst was rond 13.00 uur in de haven. Vanaf de haven maakte de Sint zijn tocht, via de binnenstad, naar het stadhuis. Daar stond een grote menigte te wachten, te wachten en te wachten op de aankomst van de Sint, die later vertelde dat hij opgehouden was door de grote drukte op de wegen... De wethouders Gudden en Ter Maat zongen tijdens het wachten sinterklaasliedjes. De zwarte pieten dansten vrolijk mee.

Wegens ruimtegebrek in de Hof van Wageningen is er dit jaar in de stad geen Sinterklaashuis waar de Sint verblijft. ,,Maar gelukkig verblijft de Sint elders in de regio. Volgend jaar gaan we proberen weer een verblijf in Wageningen te regelen", aldus de burgervader.