• Marc Nickel
  • Marc Nickel
  • Marc Nickel

Sing along: Collectief meezingen bij Top2000-hits

OOSTERBEEK De vier dames staan druk met elkaar te praten. De band Solid Square speelt de laatste noten van Angel of Harlem. Naast hen staat staat de tekst van de hitsong van U2 geprojecteerd op een scherm. De bijkletsende dames hebben echter vooral aandacht voor elkaar en keuren het scherm amper een blik waardig. Daarmee vormen ze geen uitzondering op de ongeveer 75 aanwezigen. Terwijl de opzet van de 'Sing along' op vrijdagavond 29 december toch het meezíngen op bekende hits is.

Marc Nickel

Ook Wout Klaassen heeft nog niet meegezongen, maar is dat wel van plan. Hij hoorde van drummer Kees Baas dat Solid Square deze avond de rol van begeleidingsband op zich neemt. ,,Leuk om lekker met die hits mee te zingen, maar ik doe het pas als de rest het ook doet'', zegt hij lachend. ,,Dan hoort tenminste niemand hoe ik zing.''

Voor Jos de Geest is de avond geslaagd als er een feestje gebouwd wordt. Hij exploiteert samen met Jan van Hooijdonk het Eventtheater Concertzaal Oosterbeek. Bassist Harro Nusselder van Solid Square benaderde hem met het idee voor een Sing along: lekker meezingen op Top2000-hits, gespeeld door Solid Square en nederpop, uitgevoerd door muziekvereniging Jubal. ,,Door Harro's aanstekelijke enthousiasme kreeg ik er ook gelijk zin in'', zegt De Geest. Enthousiast genoeg om ook zelf mee te zingen? ,,Ga weg man'', buldert hij met een knipoog.

In de zaal zingen ondertussen mensen wél mee met Vlieg met me mee van Paul de Leeuw. Anja van der Weerd en Monique Lubbers zijn enthousiast. ,,Het geeft een beetje reuring in het dorp'', zegt Lubbers. ,,Je kunt het zien als een soort burgerinitiatief, van Oosterbekers voor Oosterbekers.'' Dan roept leadzanger Hans Linssen door de microfoon: ,,We gaan jullie entertainen.'' Solid Square zet Let me entertain you van Robbie Williams in, het startsein voor talloze bezoekers om te dansen. Het lijkt inmiddels meer een Dance along dan Sing along. Maar wat geeft het, Jos de Geest heeft zijn zin: de bezoekers bouwen hun feestje.