• E. petrushansky

Semianyki Express in Junushoff

WAGENINGEN Na het enorme succes van The Family, dat inmiddels al zo'n acht jaar aanhoudt, komen de clowns uit Sint Petersburg nu met hun nieuwe voorstelling Semianyki Express. De wereldpremière heeft inmiddels plaats gevonden in Théâtre du Rond-Point aan de Champs Elysée te Parijs in mei 2015. Vrijdag 23 oktober is de voorstelling om 20.15 uur te zien in Grote Zaal Junushoff.

Kasyan Rivkin, de briljante 'zoon' in de The Family legt in één simpele zin uit wat de groep zo uniek maakt: ,,Wij spelen geen clowns, de clown speelt met ons. Hij groeit met ons mee, hij ontwikkelt zichzelf en ons. Hij speelt de belangrijkste rol in ons leven."

In hun nieuwe voorstelling Semianyki Express gaan de clowns op reis. Ze spelen personages van totaal verschillende pluimage die willekeurig samenkomen op het perron. Niet alleen de reizigers, maar ook de kleine, tirannieke stationschef (Kasyan), de dronken bareigenaar (de vader in The Family) en de geagiteerde, hysterische vamp (Olga, de moeder).

Semianyki Express voert het publiek mee op een heerlijk absurdistische reis, langs de watervallen van de schaterlach en de besneeuwde toppen van de poëzie. het publiek laat het moeras van de somberheid ver achter zich. Een prachtig staaltje van hilarisch Russisch toptheater dat op ieders gezicht een grote glimlach tovert. Wie dit mist, krijgt spijt!

Directeur en programmeur Loek Buys brengt maandelijks een voorstelling onder de aandacht in zijn maandelijkse theatertip. Voor de theatertip van oktober is de voorstelling Semianyki Express uitgekozen en deze theatertip is te zien in een filmpje op de website van Junushoff.

Kijk voor meer informatie over tickets en andere voorstellingen op www.junushoff.nl. Meer informatie over Semianyki is te vinden op www.semianyki.com

Bron video: Theater Junushoff