• Rob Hulstein naast Manja de Hond (met microfoon) tijdens de feestelijke start van de bouw in december vorig jaar.

    Feike Klomp Tekst

Schoolgebouw krijgt vorm

RENKUM De nieuwe school aan de Hogenkampseweg, pal naast MFC Doelum, krijgt steeds meer vorm. In het gasloze gebouw zijn straks twee basisscholen te vinden: kbs de Keijenberg en basisschool de Atlas. Beide scholen zijn druk bezig met de voorbereidingen. De twee directeuren, Manja de Hond en Rob Hulstein, geven een inkijkje met de laatste stand van zaken.

Feike Klomp

,,Het is een drukke maar leuke tijd", steekt Hulstein namens de Atlas af. ,,Eigenlijk zijn we met meerdere ontwikkelingen tegelijk bezig. Zo zijn we druk bezig om de Dr. Jac. P. Thijsseschool en de Dr. Albert Schweitzerschool in elkaar te vlechten tot basisschool de Atlas. Dat is straks een school die samen met De Keijenberg deel uitmaakt van de nieuwe school."

De Hond: ,,Dat geldt voor De Keijenberg ook. Hoewel dat proces al wat langer loopt. Sinds augustus 2016 gaan de Vita Veraschool en de Don Boscoschool al door het leven als een school onder de naam kbs De Keijenberg. Maar we zijn voortdurend bezig dit te finetunen."

Hulstein: ,,We gaan straks als twee scholen gebruik maken van het nieuwe gebouw. Iedere school behoudt de eigen identiteit, en de kernwaarden blijven overeind. Zowel De Keijenberg als De Atlas blijven herkenbaar volgens de vertrouwde aanpak. Daar verandert verder niets aan. Het is een proces dat gaat lukken. Daar heb ik alle vertrouwen in. We kijken ernaar uit dat we fysiek in het gebouw bij elkaar komen, en dat de ongeveer 450 kinderen daar de (school)tijd van hun leven hebben."

De Hond: ,,Het wordt een kruisbestuiving waar verschillende partijen elkaar gaan versterken. Zo krijgt de school een eigen bibliotheek (Bibliotheek op School) en zijn we blij met de toekomstige huurders: kinderopvangorganisatie Bredeplein."

VEREENDE KRACHTEN Hulstein: ,,Parallel aan deze stappen zijn we natuurlijk ook met vereende krachten bezig om de school in te richten. Van de kleurstellingen tot de meubelen." De Hond: ,,We hebben trouwens nog een leuk nieuwtje. Samen met de gemeente wordt er rond de school een speelplaats ingericht. Deze speelplaats is straks na schooltijd voor alle Renkumse kinderen toegankelijk. Een werkgroep, waar ook ouders zitting in hebben, is hier mee bezig."

Maar er moet nog veel gebeuren, benadrukt Hulstein: ,,Als je samen in een huis gaat wonen moet je veel dingen regelen. Van een sleutelplan, veiligheid tot het beheer van de zonnepanelen. Hoe ziet de beheersconstructie eruit, hoe verdeel je de energiekosten, hoe doen we het met de schoonmaak. We denken hier goed over na, en werken dit stap voor stap uit." De Hond: ,,Dat gaat in goede harmonie. Alle teams en de kinderen kijken uit naar de verhuizing. We trappelen van ongeduld."

VERHUISOPERATIE De bedoeling is dat de deuren van de nieuwe school maandag 21 oktober opengaan. Drie dagen voor de herfstvakantie vindt de grote verhuisoperatie plaats.