• Het centrum van Renkum, op een drukker moment dan normaal.

    Feike Klomp Tekst

'Samenwerken is sleutel voor levendig centrum Renkum'

RENKUM Het centrum van Renkum heeft te maken met een aantal uitdagingen om te overleven of zelfs te groeien, zo bleek tijdens de najaarsvergadering van Ondernemersvereniging Renkum. Uit een onderzoek van bureau BRO komen zowel sterke als zwakke kanten van het centrum naar voren. Sterke punten zijn de bereikbaarheid, voldoende plus gratis parkeerplaatsen en het diverse winkelaanbod met eigenheid van zelfstandige ondernemers.

Door Feike Klomp

Er zijn ook uitdagingen voor het centrum. De leegstand in de Dorpsstraat blijft een zorgenkindje; de matige tot slechte uitstraling en inrichting van het winkelgebied. De nog op stapel staande verbeteringen van het vorige centrumplan dragen ook niet bij aan een betere 'look'. Er werden ook kansen en bedreigingen besproken. Kansen zijn de dorpse identiteit, vastgoedpartijen willen best wel meedenken over de toekomst. Makelaars spelen echter nog te vaak een dubieuze rol, aldus het bestuur van Renkum Centrum.

Een van de bedreigingen is de trekkracht van nabijgelegen centra als Wageningen, Bennekom en Doorwerth (vooral vanwege de Lidl). Ook online shoppen staat op het lijstje als een bedreiging maar daar was niet iedereen het over eens. Ton Pansier van supermarkt Plus: ,,Onze digitale boodschappenservice is een succes. Op dit moment rijden we zelfs met drie auto's rond. Die komen ook in omliggende plaatsen." Voorzitter Chris Jongboer wil dat de lokale partijen meer de handen ineen slaan: ,,Onderlinge samenwerking maar ook de samenwerking met Renkum Leeft, ROEV, Topinuwregio, Renkumse Molen en Renkums Beekdal zijn cruciaal. Samenwerken is een van de sleutels tot succes."