• KAW Architecten

Rotterdamse architect ontwerpt Renkumse basisschool

RENKUM KAW architecten uit Rotterdam gaat de nieuwe basisschool voor de schoolbesturen SKOVV en PPO de Link in Renkum ontwerpen. Binnenkort wordt de overeenkomst tussen de gemeente Renkum en de architect getekend en start de ontwerpfase.

Om te komen tot definitieve gunning van een architect is een aanbesteding gehouden. Hiervoor waren 13 partijen uitgenodigd voor de eerste fase. De beoordelingscommissie heeft de selectie teruggebracht naar vijf architectenbureaus. Deze bureaus zijn uitgenodigd om een zogenaamde inschrijving te doen, die is beoordeeld door de beoordelingscommissie. De beoordelingscommissie bestond uit vertegenwoordigers van de scholen, schoolbesturen en de gemeente. Uiteindelijk bleek dat KAW de economisch meest voordelige inschrijving had gedaan en daarom de opdracht gegund heeft gekregen.

De nieuwe school komt op de locatie naast het nieuwe MFC Doelum tussen de Hogenkampseweg en Meester van Damweg en is ter vervanging van de huidige scholen: Albert Schweitzer, Jac. P. Thijsse, De Keijenberg locatie Don Bosco en De Keijenberg locatie Vita Vera.