• Ronnie Möller is een crowdfundingsactie gestart.

    Feike Klomp Tekst

Ronnie Möller zoekt steun via crowdfunding

WAGENINGEN Ronnie Möller (36) is sinds april 2012 gediagnosticeerd met de ziekte ALS. De oud-ondernemer is bij vele Wageningers bekend. Ondanks de tegenslag is hij strijdvaardig en zoekt altijd kansen om zijn leven draaglijk te houden. Daarom is hij een crowdfundingsactie gestart.

Feike Klomp

Rond de zomer van 2011 kreeg Möller klachten. ,,Mijn motoriek werd minder. Ik struikelde tijdens het voetballen en morste drinken. En nu ruim 6.5 jaar later ben ik zo goed als volledig invalide, kan niet meer op een natuurlijke manier eten, niet meer op een natuurlijke manier ademen, niet meer praten en ruiken."

HECTISCH Möller (via een spraakcomputer) ,,Ik was net 1.5 jaar eigenaar van een winkel, toen ik de diagnose kreeg. Dat zette mijn leven helemaal op zijn kop. Er volgde een hectische periode met dieptepunten, maar ook met heel veel hoogtepunten. Ik probeer zoveel mogelijk positief te blijven en de kleine dingen in het leven te waarderen en ik kan oprecht zeggen dat ik ondanks alle beperkingen iedere dag van het leven geniet.

MANTELZORG Lina, die samen met andere mantelzorgers Ronnie in zijn eigen woning 24/7 verzorgt, beaamt dat: ,,Zijn doorzettingsvermogen is ongelooflijk. Hoe hij hiermee omgaat is heel bijzonder. Als er ontwikkelingen zijn om de kwaliteit van zijn leven te verhogen grijpt hij die aan. Hij krijgt nu bijvoorbeeld groenten en fruit via een spuit toegediend, en dat mist zijn uitwerking niet." Ronnie: ,,Lina is geweldig."

WENS Maar Möller heeft een nadrukkelijke wens: ,,De reden dat ik deze crowdfunding ben gestart is omdat ik een maand geleden een in Nederland vrij nieuwe therapie ben gestart, waar ik vertrouwen in heb en bij mijn visie past. Oorspronkelijk koos ik de behandeling om te achterhalen of ik toch niet misschien de ziekte van Lyme heb. Deze wordt steeds vaker In verband gebracht met diverse neurologische diagnoses en vooral de Nederlandse testen op Lyme zijn nog niet uitgebreid."

,,Inmiddels heb ik diverse bodyscans en behandelingen gehad met desbetreffende meet- en behandelapparatuur van Vitatec Global Diagnostics en er zijn al diverse vertegenwoordigers van familie van de Lymebacterie aangetroffen. En dat zijn we aan het behandelen. Maar we komen ook andere zaken tegen in het lichaam die niet in balans zijn en behandelen deze ook met de apparatuur met electro-magnetische trillingen en supplementen. Ondanks de korte behandeling, boek ik al kleine winsten: een betere stoelgang, een steeds betere huid en ervaar veel meer energie. Dat is dus veelbelovend."

BEDRIJVEN De behandeling wordt echter niet vergoed door de zorgverzekeraars. De kosten van 700 euro per maand zijn voor de vechtersbaas niet meer op te brengen. ,,Daarom vraag ik zowel particulieren als bedrijven om steun, hoewel ik dat lastig vind omdat ik al vaker om hulp heb gevraagd."

Meer informatie via: https://nl.dreamordonate.com/dromen/therapie-jongeman-met-als/