• Wagenings wijngoed

Rondleiding met wijnproeverij op Wagenings Wijngoed

WAGENINGEN Een zomeravond doorbrengen in een wijngaard? Het klinkt bijna als een excursie in Italië, toch is niks minder waar. Donderdag 8 augustus en vrijdag 6 september is er een rondleiding langs de druiventrossen op het Wagenings Wijngoed.

De rondleiding is onder leiding van wijngaardenier Esther Schoenmaker en vertelt alles over de oudste biologische wijngaard boven de grote rivieren in Nederland. Daarna is er een proeverij met Ingrid Hijman, vinoloog van het Wagenings Wijngoed, waar vijf verschillende Wageningse wijnen aan bod komen. De wijnen variëren van sprankelende rosé tot een stevige op eik gerijpte rode wijn en worden gecombineerd met kleine hapjes zoals stokbrood, lokale kazen en chocola.

PRAKTISCH De aanvang van de rondleiding is om 19.00 uur op 8 augustus en om 18.00 uur op 6 september. De kosten die eraan verbonden zijn tellen twintig euro per persoon. Inschrijven kan via info@wageningswijngoed.nl. Vermeld bij de inschrijving de datum en het aantal personen. Per avond is er plaats voor maximaal 30 personen. Inschrijven kan tot 6 augustus voor de eerste avond en tot 4 september voor de tweede avond. Meer informatie over de wijngaard is te vinden op www.wageningswijngoed.nl.