• Welmoed Soepboer

Rennen, springen en gooien op Wageningse basisscholen

WAGENINGEN De Wageningse basisscholen gaan deze weken bewegen. Onder het motto 'Ren.Spring.Gooi' verzorgen de sportcoaches van Sportservice Wageningen drie weken lang lessen om de scholieren aan te zetten tot bewegen.

Het Ren.Spring.Gooi-programma is een initiatief van de Atletiekunie. Daar weten ze dat bewegen belangrijk is voor het opgroeien van jonge kinderen, voor de conditie, motorische ontwikkeling, samenwerken. Het programma Ren.Spring.Gooi wil daaraan bijdragen en de sportcoaches voeren het uit, met assistentie van jeugdtrainers van de Wageningse atletiekvereniging Pallas'67.

LESSEN De Wageningse sportcoaches verzorgen gymlessen op enkele Wageningse basisscholen. De andere scholen zijn uitgenodigd mee te doen aan Ren.Spring.Gooi, zodat nu elf scholen aan de slag zijn met het programma. Die scholen hebben gratis een pakket sportartikelen ontvangen met onder andere hordes, kegels, hoepels en ballen. In drie lessen worden die gebruikt voor de drie basisbeweegvormen: rennen, springen en gooien. Na afloop van de lessen kunnen de eigen leerkrachten verder met de materialen dankzij een lessenmap.

Wat daarbij zal helpen is de 'Beweegminuut met Epke en Dafne': een interactieve video waarmee kinderen in de klas tussen de lessen door worden uitgedaagd even een stukje te rennen, springen of gooien.