• Lex van Lieshout

Renkumer verdacht van plegen meerdere overvallen

RENKUM In het onderzoek naar twee overvallen gepleegd op 4 november 2015 in Apeldoorn en Zutphen is dinsdag 19 april een 17-jarige jongen uit Renkum aangehouden. Hij is de derde en vermoedelijk laatste verdachte die voor deze zaak wordt aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de overvallen die dag, samen met een 18-jarige Deventenaar, zelf te hebben gepleegd.

Het overvallenteam in het district Noord- en Oost-Gelderland heeft in de afgelopen maanden een flink aantal aanhoudingen verricht voor diverse overvallen, die onderling ook verbanden met elkaar bleken te hebben. De teller staat met de laatste aanhouding van dinsdag 19 april op zes. De verdachten worden ervan verdacht, in wisselende samenstelling, diverse overvallen gepleegd te hebben. Het gaat daarbij om drie overvallen in Apeldoorn, één overval in Zutphen en één woningoverval in Lochem. Bij zoekingen in de woningen van verdachten heeft de politie onder andere een imitatie vuurwapen, bivakmutsen en bij overvallen gebruikte kleding aangetroffen en in beslag genomen.

OPSPORING VERZOCHT Er zijn beelden van de overvallen op woensdag 4 november getoond in Opsporing Verzocht. Na deze uitzending kwamen ook daadwerkelijk tips binnen die hebben geholpen om verdachten op te sporen.

VERDACHTEN Naast de gisteren aangehouden verdachte zitten op dit moment een 18-jarige Deventenaar, een 14-jarige jongen uit Vaassen en een 19-jarige man uit Vaassen nog vast. Bij de laatste voorgeleidingen aan de rechter-commissaris is de hechtenis van alle drie met negentig dagen verlengd.