Renkumer genomineerd voor Meer dan handen vrijwilligersprijs

RENKUM René Stouten van Project 'Samen reizen met' uit gemeente Renkum is genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2019. Dat is donderdag bekend gemaakt. Stouten maakt kans op de VriendenLoterij Passieprijs.

René Stouten zet zich binnen het project 'Samen Reizen met…' al jaren in om samen met een aantal andere vrijwillige begeleiders leerlingen van het speciaal onderwijs te helpen om hun weg naar school zelfstandig te leren maken in plaats van met een taxi. Dit kan met het OV en met de fiets zijn. Naast het zélf begeleiden, coördineert hij de planning van de reis, de afstemming tussen ouders en de begeleiders én vervult hij een belangrijke rol om de begeleiders 'bij elkaar' te houden. Met dit project hebben René en de andere begeleiders tientallen leerlingen tot zelfstandigheid gebracht.

In totaal zijn achttien vrijwilligersorganisaties, -projecten en vrijwilligers genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2019, in diverse categorieën. Zij zijn gekozen uit zo'n 160 inschrijvingen. De winnaars worden door een vakjury gekozen en ontvangen op vrijdag 15 februari hun prijs uit handen van minister Hugo de Jonge van VWS. Ook het publiek kan een winnaar kiezen. Zij kunnen nog tot en met 11 februari stemmen op hun favoriete project en vrijwilliger via www.vrijwilligersprijzen.nl. De winnaars ontvangen prijzen variërend van 500 tot 5.000 euro. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een vakjury en een door het publiek.