• Een recreatiegids, met daarin alle informatie zou nuttig zijn voor de toerist.

    jet kooderings

'Renkum moet duidelijker op de kaart komen'

DOORWERTH Er komt een toeristisch platform in de gemeente Renkum. Dat is het concrete resultaat van de eerste Rondetafelbijeenkomst over 'Toerisme in de gemeente Renkum', die donderdagavond werd gehouden in Kasteel Doorwerth.

Jet Kooderings

Op initiatief van Stichting Exploitatie Renkumse Molen en Stichting Renkums Beekdal waren ondernemers en organisaties, die actief zijn binnen de toerismesector in de gemeente Renkum, uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Het was een succesvolle avond, waarin op een positieve wijze werd meegedacht.

SUGGESTIES ,,De opkomst was mooi en er was een prima interactie. Ik heb veel gehoord, sommige dingen wist ik al, maar er zijn ook veel goede suggesties gedaan waarmee we iets kunnen", aldus Thijs van Aarden van Stichting Renkumse Molen na afloop. De presentatie van de avond was in handen van Saskia Paulissen, die dat op vakkundige wijze deed.

 

STELLINGEN Aan de hand van vijf stellingen werd deze avond over toerisme gediscussieerd. Dat gebeurde op een informatieve, enthousiasmerende en inspirerende manier. Wethouder Erik Heinrich was namens de gemeente een gedeelte van de avond aanwezig. Hij benoemde de aantrekkelijkheid van de gemeente voor toeristen, die al in grote getale hier naar toe komen. De wens naar nog meer toerisme is er echter altijd. Maar weten toeristen de gemeente Renkum goed te vinden en kunnen ze hier gemakkelijk wegwijs worden? Volgens de aanwezige ondernemers en organisaties is het vaak lastig om alle informatie over de gemeente te vinden. ,,We hebben een mooie gemeente, maar het is alsof je de Efteling inloopt zonder routekaart", verwoordde een van de aanwezigen. Ook het ontbreken van voldoende bordjes met een verwijzing werd als manco ervaren.

Peter Oversteegen, voorzitter Toeristisch Platform Veluwezoom Zuid-Oost, gaf enkele nuttige tips. Een goede samenwerking tussen de verschillende belanghebbenden zou kunnen leiden tot een informatieve recreatiegids. Zo'n gids wordt al uitgegeven in de gemeente Rheden en omgeving. Om samen iets op te zetten werd besloten dat er een toeristisch platform zal worden opgericht.