• John Bartels

Renkum heeft de beste papieren

RENKUM Heeft Renkum de beste papieren? Dat vragen de Werkgroep Papiermuseum Renkum en Partij Renkumse Dorpen aan het Renkums college. In navolging van andere dorpen en steden met slogans stellen zij voor om onder elke bord 'Renkum' de slogan 'Heeft de beste papieren!' te hangen.

Het voorstel komt voort uit het pleidooi om Renkum nadrukkelijker op de kaart te zetten. ,,Een gemeente doet er goed aan zijn naamsbekendheid te koesteren. Het levert aanzien, interesse en extra toerisme op", legt John Bartels namens PRD uit. Andere voorbeelden: Arnhem Modestad. Of buurman Heteren: 'Overbetuwe land van Elstar, Caesar, Rijn en Waal', Schoonhoven Zilverstad, Goudse Stroopwafels.

De werkgroep en PRD vinden de slogan logisch. Bartels: ,,Het bijzondere van Renkum is dat dit niet allemaal bedacht hoeft te worden. De ingrediënten voor een goede naamsbekendheid zijn namelijk al beschikbaar. Het product papier is er, de binding met de streek is er, de identiteit is fysiek en zichtbaar aanwezig." De werkgroep en PRD hopen dat het college het aangedragen idee zal toejuichen.