• John Bartels

Renkum gaat voor reclamebelasting

RENKUM Een meerderheid van de Renkumse ondernemers van Renkum centrum ziet wel wat invoering van reclamebelasting. Dat blijkt uit een gehouden enquête uitgevoerd door Ondernemersvereniging Renkum Centrum. De cijfers werden afgelopen dinsdagavond gepresenteerd tijdens de voorjaarsvergadering. De uitslag: 56% voor (32x), 44% tegen (25). Daarmee lijkt het erop dat Renkum het pad van de Oosterbeekse ondernemers gaat volgen. Daar is reclamebelasting, een jaarlijks bedrag van 350 euro exclusief btw, sinds kort een feit.

Met het geld is ondernemend Renkum in staat activiteiten te organiseren om Renkum beter op de kaart te zetten. Bittere noodzaak, want omliggende winkelkernen zoals Oosterbeek, Wageningen en Bennekom zitten ondertussen ook niet stil. Wethouder Jasper Verstand was namens de gemeente Renkum ook aanwezig. Hij vertelde meer over de achtergronden van reclamebelasting.

Voorzitter Chris Jongboer van de Renkumse ondernemersvereniging: ,,Voor vaststelling en invoering van de reclamebelasting hebben we het winkelgebied vastgesteld op Dorpsstraat, Wilgenpas, De Beyerstraat, Europalaan en Kerkstraat. De enquête heeft uitgewezen dat in dit gebied de meerderheid voor invoering van de solidariteit/reclamebelasting is. Hierdoor zal er per 2018 budget komen voor professionalisering van de activiteiten en marketingmogelijkheden. Overigens niet alleen in de Dorpsstraat maar ook op het Europaplein, onder andere in samenwerking met de ROEV en Renkum Leeft. "

Dit moet al met al gaan leiden tot nog meer beleving en aantrekkingskracht van Renkumse consumenten en op aangrenzende plaatsen, zo hopen de Renkumers. Jongboer: ,,De ondernemersvereniging en ook de ondernemers zelf hebben daar vertrouwen in en moeten, maar zullen ook, gezamenlijk de schouders eronder zetten. Wat mij betreft is ons motto: 'door solidariteit meer kwaliteit'."

Ondernemend Renkum verwacht dat de reclamebelasting per 1 januari 2018 ingevoerd wordt.