• Feike Klomt Tekst

Renkum Centrum: Reclamebelasting een must

RENKUM Chris Jongboer, voorzitter van Ondernemersvereniging Renkum Centrum, zal zich hard blijven maken voor de invoering van reclamebelasting. Een meerderheid van de leden van de Renkumse ondernemersvereniging staat open voor die gedachte.

De reclamebelasting kan worden geheven over openbare aankondigingen op bijvoorbeeld grote borden langs drukke wegen. ,,Met die inkomsten is er meer budget om activiteiten te organiseren en krijg je meer mogelijkheden", aldus Jongboer. Een van de uitdagingen voor het bestuur daarentegen blijft het lidmaatschap van de ondernemersvereniging. Er zijn nog steeds veel winkeliers die geen lid zijn van Renkum Centrum. Op de pas vernieuwde website www.renkumcentrum.nl komt dat goed tot uiting. Zo'n 35 ondernemers zijn lid, pakweg 30 niet. ,,Dat is voor mij een van de grote uitdagingen de komende tijd", benadrukt Jongboer. ,,Ook ondernemers buiten de Dorpsstraat sluiten zich mondjesmaat aan. We hebben er bewust voor gekozen om alle leden en niet-leden te presenteren op de website. Iedereen is namelijk welkom. Ik hoop van harte dat meer ondernemers lid worden met als doel: een sterker ondernemend dorp waar het prettig winkelen is."

Het bestuur constateert verder dat het contact tussen de gemeente Renkum en Renkum Centrum belangrijk aan het verbeteren is. ,,De goede verstandhouding met bijvoorbeeld wethouder Jasper Verstand helpt ons daarbij goed", zegt secretaris Bas van den Berg van Smits Mode. ,,En dat geldt ook voor contacten met verschillende ambtenaren."

Jongboer wil af van langzame bureaucratie in de lokale ambtenarij. ,,Het zou mooi zijn als de politiek wat sneller besluiten neemt, dat blijft een aandachtspunt voor ons. Ondernemers willen nu eenmaal graag de vaart erin houden."