• Pien Schneider, zangeres van de Jalafusiband, vorig jaar in de concertreeks Conventplein.

    foto

Reeks concerten op Serreplein Wageningen

WAGENINGEN Het Serreplein wordt deze nazomer een Concertplaza. Vanaf 26 augustus tot eind oktober is er elke zaterdag om 16.00 uur een gratis concert van koren en orkesten uit Wageningen en omstreken.

Het gaat vooral om populaire en swingende muziek. De concerten worden gegeven naast lunchcafé De Serre aan de kop van de Hoogstraat. Het publiek kan lekker op het terras gaan zitten of rondom gaan staan. Een leuke afsluiting van een bezoek aan de stad en de zaterdagse boodschappen.

Vorig jaar waren deze concerten op het Conventplein. Maar dat kon dit jaar niet. De aftrap wordt gegeven door Punt Uit op 26 augustus. Op 2 september komt de klesmerband Ha' Chalon. Daarna komen Het Feest, studentenharmonie De Ontzetting, een Opera van 't Venster, The Jalafusi Big Band uit Ede, The Jolly Singers, het Volkoorenkoor en op 21 oktober sluit het Valleikoor af.

De concerten worden gesteund door de ondernemers SOW, het Cultuurfonds Wageningen, Lunchcafé De Serre, Thuis en de bblthk. Zij steunen activiteiten, die bijdragen aan een bruisende binnenstad.