• Politie Wageningen

Reddingshonden in actie tijdens open dag politie

WAGENINGEN Tijdens de open dag van de politie Wageningen en Renkum kregen bezoekers zaterdag een bijzonder kijkje achter de schermen. Op en rondom het politiebureau was er van alles te zien en te beleven, waaronder een demonstratie met reddings- en detectiehonden (video).

Ook hielden de verschillende disciplines een demonstratie van een verkeersongeval. Een auto werd door de brandweer opengeknipt om het 'slachtoffer' te bevrijden. Later op de middag gaf de politie nog een demonstratie 'benaderingstechniek gevaarlijke verdachte': vuurwapengevaarlijke verdachten werden door agenten aangehouden middels de uitpraatprocedure.

Op het terrein stonden verder voertuigen van de politie en de ME opgesteld en naast de politie waren ook andere hulpdiensten aanwezig, zoals de brandweer en de ambulance. Ook voor de kinderen was er genoeg te doen, zij konden knutselen en geschminkt worden. Verder konden bezoekers meer informatie krijgen over het werk van de politie en partners op de informatiemarkt. Voor muzikaal vermaak zorgde de Politie Big Band.

De open dag duurt nog tot 16.00 uur.

Bron video: Politie Wageningen