• Archief BDUmedia

Reclamebelasting in Renkum zit er aan te komen

RENKUM De kans is groot dat er in Renkum reclamebelasting wordt ingevoerd. Dat maakt Chris Jongboer, voorzitter van Ondernemersvereniging Renkum Centrum, bekend. ,,Het college vraagt de raad groen licht hiervoor te geven."

Feike Klomp

Hiermee zou Renkum in de voetsporen van Oosterbeek treden, waar reclamebelasting sinds begin 2017 is ingevoerd. ,,Eenmaal een feit maakt het de weg vrij om meer te kunnen investeren in publiciteit, materialen en menskracht. Een ontwikkeling waar ik al langer voor pleit. Allemaal bedoeld om Renkum Centrum beter op de kaart te zetten." 

BETROKKENHEID Jongboer ziet een tendens die pleit voor reclamebelasting: ,,Vroeger staken winkeliers zelf vaak de handen uit de mouwen om kerstverlichting op te hangen of andere praktische dingen te doen. Dat wordt allemaal minder. Na sluitingstijd gaat het personeel naar huis. De betrokkenheid verandert, in vergelijking met vroeger. Daarom is het goed om bepaalde activiteiten uit handen te geven aan professionals die zich beter op een taak kunnen focussen." Zo is hij blij met de rol straks van Sparkle Events, een bureau dat thuis is in het organiseren van evenementen. Die samenwerking moet in de loop van de tijd zijn beslag krijgen.