• Een groot deel van het raadswerk vindt buiten het gemeentehuis plaats.

    GroenLinks Renkum

Raadspraat:'De gemeente, dat zijn we samen'

RENKUM Deze rubriek gaat over het werk in de raad. Wat doen lokale politici eigenlijk? GroenLinks vindt het cruciaal om beleid te maken in contact met de mensen die ermee te maken hebben. Een groot deel van het raadswerk vindt buiten het gemeentehuis plaats. We zitten als gemeente in financieel zwaar weer en de komende tijd moeten we moeilijke besluiten nemen. Daar praten we over. We gaan de dorpen in en op werkbezoek. We gaan in gesprek, ook als we iets niet kunnen oplossen. We krijgen veel mails van mensen, de inwoners van Renkum zijn betrokken en weten ons gelukkig goed te vinden.

We zoeken de verbinding natuurlijk niet alleen als er een probleem is, maar ook als het goed gaat. GroenLinks maakt maandelijks een mooi verhaal over een favoriete groene plek van een inwoner. Op onregelmatige basis organiseren we thema-avonden over een interessant onderwerp. En elk jaar reiken we groene en rode lintjes uit aan bijzondere inwonerinitiatieven. Vrijdag 7 juni is het weer zover, om 16.00 uur in het Plantsoen bij station Oosterbeek-Laag, Klingelbeekseweg 69. Iedereen is welkom!

Recent, op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, vroegen we mensen hun ideeën te delen om de biodiversiteit te bevorderen. De eerste ideeën druppelen al binnen. We weten dat er veel tuinliefhebbers en mensen met groene vingers in Renkum wonen, dus we verwachten er nog veel meer. Insturen kan via renkum@groenlinks.nl. Wij delen de inzendingen natuurlijk, zodat iedereen inspiratie kan opdoen.

De zes dorpen van Renkum zitten vol energie. Mensen in Renkum weten vaak heel goed wat ze willen. De lokale overheid is er niet om hen te vertellen wat ze nodig hebben, maar is er voor de samenleving. De raad dient het algemeen belang. Onze dorpen zitten vol actieve mensen, die zich organiseren en aan de slag gaan. Wij boffen met zoveel betrokken inwoners in onze gemeente.
Er zijn bijvoorbeeld mensen die vrijwillig…

een speeltuin runnen

wilgen knotten

iemand naar de huisarts brengen

een beek onderhouden

de kunstroute organiseren

zwerfafval opruimen

een wandelgroep starten

japanse duizendknoop verwijderen

kikkervisjes bekijken met kinderen

bijen houden

samen de wijk verduurzamen

een buurttuin maken

spullen repareren

een klompenpad aanleggen

Nederlands oefenen met nieuwkomers

vogels tellen

rondleidingen in een museum geven

… en nog heel veel meer.

GroenLinks fractievoorzitter Eveline Vink: ,,Nog elke dag leer ik nieuwe initiatieven kennen. Ik kijk met bewondering naar de inzet en liefde die daar in gestoken wordt. Ik doe mijn best om iets goeds te doen, het hier nog mooier te maken, en ik zie dat zoveel mensen dat ook doen. Dat is voor mij de kern van samen een gemeente zijn." GroenLinks wil iedereen die een steentje bijdraagt om onze gemeente nog mooier, groener en gezelliger te maken van harte bedanken. De gemeente, dat zijn wij allemaal samen.

In de rubriek Raadspraat komen wekelijks raadsleden aan het woord. Ze krijgen de gelegenheid om -los van de waan van de dag- de lezer van Hoog en Laag te vertellen over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Vandaag komt CDA Renkum aan het woord. Rechtstreeks naar de schrijvers reageren? Wie contact wil opnemen met GroenLinks kan mailen naar renkum.groenlinks.nl

Label:

Raadspraat